Charmaine Berdino

Jeg er datter af Suzanne og Karsten Berdino. Jeg er opvokset med heste og har altid haft med heste at gøre. Det jeg husker mest tydeligt fra min barndom var at jeg hver dag efter skole skyndte mig ned i stalden for at se min mor og far træne med hestene. jeg elskede at sidde og iagtage træningen og de forskellige heste`s måde at lære på. Den første hest jeg red på, var min mors hest. En mørkebrun Spansk hingst som hun brugte til showridning. Han var den mest fantastiske hest man kan forestille sig. Jeg var så lille at mine ben ikke nåede under saddelklapperne. Alligevel kunne jeg i en alder af 6 år, for første gang optræde med ham foran publikum. Og han lavede alle de høje øvelser for mig.

Senere fik jeg en Pony på 13 år der var en blanding af connemara og new forrest. Han var en pony der lærte mig utrolig meget. på godt og ondt. Det var ikke unormalt at jeg fik nogle flyveture af ham når vi skulle springe -for det var da meget sjovere at springe uden mig på ryggen. Han havde heller ikke noget imod at stikke af med mig når vi var på tur. Der var mange som spurgte mig -Hvorfor sælger du ikke den pony den er jo dum og uregerlig. Men jeg ville ikke give op  og som tiden gik fik jeg styr på ham  og vi havde nogle gode år sammen indtil han blev for lille. Han er dog stadig en del af familien og er idag 26 år gammel.

Den hest der dog for alvor har sat sit største præg på mig er min nuværende hest Kazarro. Han har lært mig meget om min måde at træne på og minder mig dagligt om, at fordi en træningsmetode virker på en hest, er det ikke sikkert det virker på en anden. Det er vigtigt at man finder ud af hvordan ens hest lærer tingene, på den måde der er bedst for lige netop den hest. Kazarro var feks. i begndelsen svær da han let blev nervøs. Der skulle ingenting til før han bare blokkede af og sagde det kan jeg ikke. Der var det så min opgave  stille og roligt at lærer ham at han godt kunne stole på mig og de ting jeg bad ham om. Den dag idag går han den høje skole, kan køres for lange liner og kan rides helt uden nogen form for udstyr.

Her kan du se mine dejlige heste:

MINE HESTE

" - Jeg har igennem mit arbejde med heste, lært vigtigheden af gensidig respekt og tillid."